Tips & Onderhoud

Voor het onderhoud van uw eigen nagels kunt u het beste uw nagelriemen elke dag insmeren met nagelriemolie, dit helpt tegen harde nagelriemen, kloven ,losse velletjes en het is voedend voor de nagels en de huid om de nagels.

Nagels knippen is slecht voor de nagels, vijl daarom altijd de nagels in plaats van knippen.

Gebruik het liefs nagellakremover zonder aceton, aceton doet de nagel en de huid erom heen uitdrogen en op den duur zullen uw nagels er slecht uit gaan zien.

Wanneer uw in huis met schoonmaak middelen aan de slag gaat kunt u het beste met huishoudhandschoenen aan de slag gaan om uw nagels te beschermen.

Nuttige Tips voor kunstnagel

Gebruik nooit remover met aceton! Door het aceton kunnen de kunstnagels loslaten!
De kunstnagels zijn niet bestand tegen oplosmiddelen zoals aceton, wasbenzine, peut enz. U kunt dan het beste met huishoudhandschoenen aan werken.

Gebruik op de kunstnagel nooit nagelverharder als basislak hierdoor kunnen de nagels gaan splijten. Als je de nagels te veel stoot is dit vaak een teken dat ze te lang zijn en kun je ze beter wat korter vijlen! Knip de kunstnagels nooit, deze zullen dan barsten.

Peuter of trek de kunstnagel nooit van de natuurlijke nagel af! Hierdoor kunnen ook een aantal lagen van je natuurlijke nagel afgetrokken worden.

Wanneer je de kunstnagel wilt gaan lakken gebruik dan eerst een base coat, als je dit niet doet en je gebruikt een donkeren lak wil de kleur nog wel eens in de Acryl of Gel trekken. Gebruik na base coat 2x gewone lak en daarna een top coat, hier door blijft de lak langer mooi!

Wilt u zelf de kunstnagels verwijderen doe dit dan met pure aceton voor acryl en fiberglass nagels. De toppen moeten een lange tijd weken in een bakje met aceton, de aceton of fiber wordt dan zacht en kunt u het met een stukje keuken papier afvegen. Gel nagels moeten eraf gevijld worden.